سعید اشکانیفر روز چهارشنبه در نشستی خبری در مشهد افزود: در شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز موضوعاتی همچون دسترسی راحت، افزایش سطح کمی و کیفی خدمات آزمایشگاهی و توسعه خدمات این حوزه مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲۵۴ آزمایشگاه بیمارستانی، درمانگاهی و خصوصی فعال است که از این تعداد ۲۱۵ آزمایشگاه آن در مشهد و ۳۹ مورد دیگر در شهرستانهای تابعه این دانشگاه بوده است.
مدیر امور آزمایشگاههای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین از این تعداد آزمایشگاه، ۵۲ آزمایشگاه، بیمارستانی شامل ۳۷ مورد در مشهد و ۱۵ مورد در شهرستانها، ۷۷ آزمایشگاه، درمانگاهی شامل ۷۲ مورد در مشهد و پنج مورد در شهرستانهای طرقبه-شاندیز، تایباد، چناران و قوچان و ۱۲۵ آزمایشگاه، خصوصی شامل ۱۰۶ مورد در مشهد و ۱۹ مورد در شهرستانهاست.
اشکانیفر افزود: آزمایشگاههای بیمارستانها بهصورت شبانهروزی خدمترسانی می کنند و خدمات بخش خصوصی هم در شیفتهای صبح و عصر ارائه میشود.
وی با بیان این که امروزه آزمایشگاهها نقش مهمی در حوزههای پیشگیری، تشخیص، درمان و پیگیری امور درمان ایفا میکنند ادامه داد: در این راستا تنوع سبد آزمایشگاهی در طی سالهای اخیر بیشتر شده است و با توجه به راهاندازی شبکه آزمایشگاهی نگاه ویژهتری به بحث مرجعیت علمی و عملی در حوزه علوم آزمایشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد داریم.
مدیر امور آزمایشگاههای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر این که هر آزمایشگاه فعال نیازمند منابع انسانی، سرمایهای و تجهیزاتی است گفت: هزینهها در همه حوزهها سال به سال در حال افزایش است اما تعرفه خدمات آزمایشگاهی متناسب با رشد قیمتها افزایش نیافته است.
اشکانیفر افزود:باید از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در بحث کیتها و دیگر تجهیزات مصرفی آزمایشگاهی بیش از پیش استفاده شود، ضمن این که پیشنهاد استفاده از سامانههای اپلیکیشنی را هم داریم.
وی ادامه داد: تعرفههای خدمات پزشکی از ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش مییابد که این رقم در حوزههای مختلف متفاوت است اما بهطور کلی افزایش ۳۵ درصدی در بیشتر حوزهها از جمله حوزه علوم آزمایشگاهی دیده شده است.
مدیر امور آزمایشگاههای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بازپرداخت هزینههای بیمهها از جمله مشکلات حوزه آزمایشگاه ها بوده و هست و هم اکنون بیش از ۶ ماه تاخیر در پرداخت ها وجود دارد.
اشکانی فر افزود:تغییر مدام و روزآمد تستها هم مشکل دیگر آزمایشگاههاست که از بیمهها میخواهیم از حوزه علوم آزمایشگاهی حمایت کنند و از پزشکان هم میخواهیم از درخواست تستهایی که ضروری نیست خودداری کنند اقدامی که نه تنها در تشخیص بیماری نقشی ندارد، بلکه هزینه زیادی هم به حوزه علوم آزمایشگاهی تحمیل میکند.
وی با بیان این که بازدید از آزمایشگاهها بهصورت مستمر انجام میشود و با متخلفان طبق قانون برخورد میشود اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۸۲ بازدید از آزمایشگاه ها صورت گرفته و به ۵۰ شکایت ثبت شده رسیدگی شده است و ۱۲۰ پرونده قضایی تشکیل شده و برای تعدادی هم حکم تعطیلی موقت صادر شده است تا به وضعیت آنان رسیدگی شود.
خبرگزاری ایرنا