ورزش با تأثیر بر عضلات عملکرد مغز را تحریک می کند
یک مطالعه جدید نشان داد که ورزش با تحریک مولکول های دخیل در عملکرد شناختی برای آزاد شدن توسط عضلات، در سلامت مغز نقش دارد.
حققان گزارش دادند افرادی که مکرراً برای کووید واکسینه شده اند آنتی بادیهایی تولید میکنند که قادر به خنثی کردن نه تنها انواع کووید، بلکه حتی برخی از کروناویروس های دوردست هم است.
محققان نتیجه گرفتند که به نظر میرسد واکسیناسیون دورهای مجدد برای کووید ممکن است باعث شود افراد به تدریج ذخیرهای از آنتی بادیها را ایجاد کنند که از آنها در برابر انواع ویروسهای کرونا محافظت میکند.
دکتر «مایکل دایموند»، محقق ارشد و استاد پزشکی دانشگاه واشنگتن، توضیح داد: «اولین واکسنی که یک فرد دریافت میکند، یک پاسخ ایمنی اولیه قوی را ایجاد میکند که پاسخها به عفونت و واکسیناسیون بعدی را شکل میدهد، اثری که به عنوان چاپ شناخته میشود.»
دایموند در بیانیه خبری دانشگاه افزود: «در اصل، چاپ میتواند مثبت، منفی یا خنثی باشد. در این مورد، ما شاهد تأثیرگذاری قوی هستیم که مثبت است، زیرا با توسعه آنتیبادیهای خنثیکننده واکنش متقاطع با وسعت فعالیت قابل توجه همراه است.»
اولین واکسیناسیون باعث رشد سلولهای ایمنی حافظه میشود. به گفته محققان، دومین واکسیناسیون مشابه آن سلولهای حافظه را دوباره فعال میکند، که سپس بر پاسخ ایمنی به ضربه دوم تسلط پیدا کرده و آن را شکل میدهند.
در مورد واکسن آنفلوانزا، چاپ کردن اثرات منفی دارد و سلولهای حافظه آنتیبادیهای جدیدی را که توسط جدیدترین واکسن تولید میشوند را از بین میبرند. در نتیجه، افراد آنتیبادیهای کمتری علیه سویههای موجود در واکسن جدید تولید میکنند.
اما محققان دریافتند که چاپ کردن در واقع با واکسن کووید به خوبی کار میکند.برای ارزیابی وسعت آنتی بادیهای افراد، محققان آنها را در آزمایشگاه در برابر پانلی از ویروسهای کرونا آزمایش کردند. اینها شامل دو سویه اومیکرون، و همچنین کروناویروسهای SARS-۱ و MERS و یک کروناویروس دیگر از گونهای مورچهخوار فلسدار بود.
محققان دریافتند آنتیبادیها تمام ویروسها و همچنین مرس را که از شاخههای متفاوتی از شجرهنامه کروناویروس نسبت به بقیه است، از بین میبرند.
آزمایشهای بیشتر نشان داد که این آنتیبادیها به دلیل ترکیب واکسنهای اصلی و نوع آن بسیار قدرتمند و انعطافپذیر هستند.
افرادی که فقط واکسنهای اصلی کووید را دریافت کردهاند، تنها محافظت ضعیفی در برابر سایر کروناویروسها داشتند، اما پس از ریافت دوز تقویتکننده دوران اومیکرون، حتی آنها نیز آنتیبادیهای بهتری داشتند.
این یافته نشان میدهد که واکسیناسیون منظم با واکسنهای بهروز شده کووید، ابزارهایی را در اختیار افراد قرار میدهد تا با سویه های جدید و همچنین سایر کروناویروسهای مرتبط مبارزه کنند.
خبرگزاری:سلامت(طبنا)