نظارت بر تولید ماسک های سه لایه کافی نیست/درخواست از وزیر بهداشت
یک دست اندکار تولید ماسک های سه لایه، از وزیر بهداشت درخواست کرد از توزیع و عرضه ماسک های غیر بهداشتی و بدون کیفیت که عامل اصلی شیوع کرونا است، جلوگیری شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا اسدزاده، گفت: از مردم خواهش میکنم از خرید هر نوع ماسکی که در تولید آن از پارچه "مت بلون" استفاده نشده است، خودداری کنند.
وی افزود: در تولید ماسک از دو نوع پارچه استفاده میشود (اسپان باند و مت بلون) ولی متأسفانه افراد سودجو بعضاً پارچه مت بلون را که نقش فیلتر در ماسک ایفا میکند حذف میکنند. ماسکهایی که در آن مت بلون به کار نرفته باشد، خاصیتی برای جلوگیری از ورود ویروس ندارند. ولی اکثر مردم این را نمیدانند چرا که اطلاع رسانی و آموزش رسانهای در این خصوص صورت نگرفته و نظارت دقیقی هم انجام نمیشود.
اسدزاده ادامه داد: متأسفانه دیده شده که ماسکهای توزیع شده بعضی از شرکتهای هواپیمایی هم جزو ماسکهای بدون مت بلون هستند و یا حتی شخصاً از داروخانه ماسک خریدم که فاقد لایه مت بلون بوده و هرسه لایه اسپان باند بود و مصرف کننده از همه جا بی خبر هم با خیال راحت ماسک را به صورت میزند ولی غافل از اینکه تأثیری ندارد.
وی با خطاب قرار دادن وزیر بهداشت، افزود: توزیع این ماسکها خیانت به مردم است، چرا نظارت کافی وجود ندارد.
اسدزاده خاطرنشان کرد: همیشه در خبرها فقط درباره استفاده از ماسک صحبت میشود اما درباره اینکه از چه ماسکی استفاده کنید هیچ وقت صحبت نشده یا اگر هم شده خیلی کم بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که مردم چگونه باید تشخیص دهند ماسک لایه مت بلون دارد یا خیر، توضیح داد: لایه مت بلون در وسط ماسک قرار دارد پس برای روئیت و بررسی نیاز است تا ماسک شکافته شود پس از ظاهر آن نمیتوان متوجه شد که آیا لایه مت بلون دارد یا خیر. مانند تمام دنیا این وظیفه وزارت بهداشت است که با نظارت در زمان تولید و ثبت لایههای ماسک بر روی جعبه به مصرف کننده اطلاع رسانی شود که هر ماسکی از چه لایههایی تشکیل شده است!
اسدزاده ادامه داد: متأسفانه به دلیل نظارت ناکافی در اکثر بسته بندیهایی که در بازار موجود است، نوشته شده ماسک صورت و این یکی از بزرگترین ایراد کار بازرسان وزارت بهداشت است، چون نظارت کافی روی این قضیه ندارند. زمانی که بعضی از داروخانهها بدون اطلاع و فقط به خاطر قیمت پایینتر ماسک سه لایه اسپان به مصرف کننده میفروشند، نشان دهنده ضعف نظارت وزارت بهداشت است.
وی عنوان کرد: سازمان بازرسی و وزارت بهداشت باید تولید کننده را ملزم به استفاده از هر سه لایه در تولید ماسک نمایند.
اسدزاده در پاسخ به این سوال که علت افزایش بیماران کرونایی چیست، گفت: منشأ بیماری میتواند اصلاً خود ماسک باشد، برای تولید انبوه و همکاری به سه کارگاه تولیدی رفتم که با فضای بسیار کثیفی مواجه شدم، اپراتور پای دستگاه سیگار میکشید، غذا میخوردند و اصلاً بهداشت را رعایت نمیکردند با این وجود روزانه ۴۰ هزار عدد ماسک تولید میکردند و اصلاً نظارتی در آنجا نبود.
وی افزود: اگر ماسک را از کارگاههای بدون استاندارد که روزانه بالغ بر ۴۰ هزار عدد ماسک تولید میکنند به دست مصرف کننده برسانیم میبینیم که چه مقدار ویروس در بین مردم پخش میشود خیلی وقتها به این نتیجه رسیدم همین ماسکهای آلوده باعث میشود افرادی که بسیار مراعات میکنند و حتی از خانه بیرون نرفتند، با استفاده از آنها دچار کرونا شوند.
اسدزاده در پایان گفت: وزارت بهداشت روی قضیه نظارت، کمتر وقت گذاشته و باید به مکانهایی که تولید ماسک انجام میدهند سرکشی و سخت گیری کند و حتی بر کار فروشندگان و توزیع کنندگان مغازهها و داروخانهها نظارت داشته باشد.