میزان کم ید در زنان خطر رشد ذهنی جنین را افزایش می دهد
نتایج یک مطالعه نشان می دهد شمار زیادی از زنان جوان به دلیل مصرف کم ید، با افزایش خطر تولد نوزادان دارای مشکلات نورولوژیکی روبرو هستند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ساینس دیلی، تغییرات رژیم غذایی، از جمله روند رو به رشد اجتناب از مصرف نان و نمک یددار، و همچنین کاهش مصرف محصولات حیوانی حاوی ید میتواند منجر به میزان پایین ید در بدن شود.
یک مطالعه آزمایشی کوچک که توسط دانشگاه استرالیای جنوبی انجام شده و مقایسه میزان ید بین ۳۱ شرکت کننده گیاهخوار و ۲۶ شرکت کننده همه چیز خوار انجام داده است، خطر بالقوه سلامتی را نشان میدهد.
نمونههای ادرار میزان ید را در گروه افراد گیاهخوار ۴۴ میکروگرم بر لیتر و در گروه افراد گوشتخوار در سطح ۶۴ میکروگرم در لیتر نشان داد. هیچ یک از این دو گروه به توصیه ۱۰۰ گرم در لیتر سازمان بهداشت جهانی نزدیک نبودند.
در شرکت کنندگان از هر دو گروه که نمک صورتی یا هیمالیایی را به جای نمک یددار انتخاب کردند، میزان ید آنها بسیار کم بود، یعنی به طور متوسط ۲۳ میکروگرم در لیتر.
طبق گزارش سال ۲۰۱۷ ایالات متحده، نزدیک به دو میلیارد نفر در سراسر جهان کمبود ید دارند و در نتیجه ۵۰ میلیون نفر عوارض جانبی بالینی را تجربه میکنند.
«جین ویت برد»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ید کافی برای رشد فکری جنین ضروری است. نشان داده شده است که کمبود خفیف تا متوسط ید بر رشد گفتار، حافظه و سرعت پردازش ذهنی تأثیر میگذارد.»
وی در ادامه میافزاید: «در دوران بارداری، نیاز به ید افزایش مییابد و یک مکمل ۱۵۰ میلی گرمی قبل از باردار شدن و در طول دوران بارداری توصیه میشود. متأسفانه، اکثر زنان قبل از بارداری از مکملهای ید استفاده نمیکنند. مصرف ید کافی خصوصاً در سالهای باروری بسیار مهم است.»
منابع غذایی ید شامل نان غنی شده، نمک ید دار، غذاهای دریایی از جمله جلبکهای دریایی، تخم مرغ و غذاهای لبنی است.