نشست هیات امنای موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی/وزیر بهداشت: صرف بودجه در بخش پژوهش، سرمایه گذاری است/ سعی ما بر حمایت بیشتر از حوزه تحقیقات و طرح های پژوهشی در حوزه علوم پزشکی است
نشست هیات امنای موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد) با حضور وزیر بهداشت برگزار شد.
به گزارش وبدا، در این نشست که با حضور دکتر نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر حمید پوراصغری معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه، دکتر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و رییس موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی(نیماد)، سیدکامل تقوی نژاد معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت بهداشت و اعضای هیات امنای موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد)، برگزار شد، درخصوص عملکرد این موسسه در زمینه حمایت از طرح های پژوهشی، افزایش بودجه حوزه تحقیقات و همچنین، حمایت از محققان برتر در حوزه علوم پزشکی، بحث و تبادل نظر شد.
به گزارش وبدا، دکتر سعید نمکی در نشست با اعضای هیات امنای موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد)، اظهار کرد: تحقیقات در تمام دنیا عاملی مهم در افزایش توان ملی و تاب آوری اقتصادی محسوب می شود.
وزیر بهداشت افزود: براساس گزارش، NSF (بنیاد ملی علوم آمریکا)، در طی سال های اخیر، کشور چین در حوزه تحقیقات پیشرفت خوبی داشته و علت این پیشرفت، آن است که چینی ها در شرایط سخت اقتصادی شان، بر طرح های پِژوهشی سرمایه گذاری کرده اند، یعنی کشورهای هوشمند در شرایط سخت و مشکلات عدیده اقتصادی، بودجه پِژوهش را افزایش داده اند. درحال حاضر، سه چهارم بودجه پژوهشی دنیا، توسط 8 کشور تامین می شود؛ آمریکا، چین، کره جنوبی، هند و چند کشور اروپایی از جمله فرانسه و انگلیس، از جمله این کشورها هستند. در سال گذشته، چین 32 درصد، کره جنوبی 18 درصد و آمریکا نیز 9 درصد بودجه های پژوهشی خود را افزایش داده اند.
دکتر نمکی افزود: بودجه پژوهشی آمریکا بین سال های 2000 تا 2015، سالانه به 500 میلیارد دلار رسیده که دو سوم آن را بخش خصوصی تقبل کرده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه صرف بودجه در بخش پژوهش، سرمایه گذاری محسوب می شود، تصریح کرد: تئودور شولتز در سال 1960رییس انجمن اقتصاد آمریکا بود، به گفته وی، "پولی که کشورها در حوزه آموزش و پرورش صرف می کنند، سرمایه گذاری است، هزینه نیست، اما به شرط آن که چندسال بعد بتوان این سرمایه گذاری را در اقتصاد ملی کشور ازریابی کرد."
دکتر نمکی با بیان اینکه تعیین اولویت های پژوهشی ضروری است، عنوان کرد: قبل از تعیین اولویت ها، باید تخلف و فساد را از بخش پژوهش دور کنیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: درست است که تولید مقالات علمی خوب بوده و در ارتقای رنکینگ ها موثر است، اما باید سعی شود که مقالات علمی به محصولات علمی تبدیل شود. یعنی زمانیکه یک نوع از سرطان را در مراحل اولیه تشخیص دهیم؛ در اقتصاد ملی موثر خواهد بود.
افزایش 70 درصدی بودجه شرکت های دانش بنیان
دکتر نمکی تاکید کرد: در سال گذشته در سازمان برنامه و بودجه، سعی ما براین بود که بودجه 98 شرکت های دانش بنیان را 70 درصد افزایش دهیم و در این خصوص پافشاری کردیم تا این اقدام انجام شود.
وزیر بهداشت بیان کرد: برای کشوری مانند ایران که در حوزه تحقیقات علوم پزشکی در سطح بین المللی از رتبه 20 به 16 ارتقا پیدا می کند، باید بودجه های بیشتری صرف شود. بنابراین سعی ما بر حمایت بیشتر از حوزه تحقیقات و طرح های پژوهشی در حوزه علوم پزشکی است.